Etsi
  • Marika Niemi

Pieni mielipide

Siitä on ollut paljon puhetta. Siitä, että nainen on naisihminen. Siitä, että mies on mies. Kielenkäyttö kuuluu tasa-arvotyöhön, meillä on tasa-arvolaki ja työpaikat tarvitsevat tasa-arvosuunnitelman.


Tasa-arvoa sinne.

Tasa-arvoa tänne.


Entä yrityksille? Osallistummeko mekin tasa-arvotyöhön? No, jos haluamme.

Täältä pesee bloggaajan pieni mielipide, kannanotto ja tasa-arvoisesti kaikille tarkoitettua tasa-arvoasiaa.

Puhe on vellonut ammattinimikkeissä. Lakimies voi olla myös nainen ja lentoemäntä voi olla mies. Jotkut ovat puolesta ja osa vastaan. Maailma muuttuu, Suomi muuttuu ja muuttaa kieltään. Oletteko huomanneet, kuinka monta ei lainkaan sukupuolineutraalisti nimettyä yritystä ja brändiä meillä täällä Suomessa on.


Jo pelkästään Seinäjoella saatan ostaa mekon ja sukkikset Pukumiehestä, voin seurata Seinäjoen Peliveljien -05-06 syntyneiden tyttöjen salibandyharjoituksia Urheilutalolla ja mennä kaupan kautta kotiin ja ostaa Reissumiestä.


Yrityksillä on nyt mahdollisuus ajaa tasa-arvoasiaa ja muuttua maailman mukana. Seuraavat sukkikset voin ostaa Pukuihmisestä ja salibandyharjoitukset voisivatkin olla Seinäjoen Pelisisarusten. Reissumiehestä tulisi ihan vain Reissaaja ja leipäpussissa voi ruotsalaisten mukaan olla han, hon tai hen.


En ole tullut aivan höperöksi. Olen vain miettinyt, että voiko yritys hyötyä tästä kantaaottavasta nimenmuutoksesta ja ajaa kaikkien yhteistä asiaa. Sukupuolineutraalibrändi. Patentoin tämän. En usko, että tälle uudissanalle on käyttöä vielä hetkeen tai ei ehkä koskaan. Nimittäin seuraavaksi joku keksii, että kielenmuuttaminen ei tuokaan tasa-arvoa, vaan tarvitaan tekoja. Kielenmuuttaminen on teko, kyllä, mutta tarkoitan jotain konkreettisempaa.


Moukaroidaan lasikattoja-konkreettista tai ajetaan rekalla lasikaton läpi-konkreettista. Ja tämän jälkeen mennään porukalla Seinäjoen Peliveljien matsiin ja jatkoille Toijalan Leski Rouvaan.Nämä nimet ovat hyvät näin.


Marika

0 kommenttia