top of page
Saxophone
Search
  • Marika Koivu

Kiirettä pitää

Ei minua kiinnosta se, mitä teet. Minua kiinnostaa se, kuka olet, kun et tee mitään. Näin se on kirjan takakannessa sanottu. Voiko paremmin sanoa?

Tämä maailma tarvitsee kiireenkesyttäjiä ja työkaluja loputtoman kiireen hallitsemiseen. Se hullu, joka keksi ajan ja sai ihmisille aikaan kiireen, missä olet? Sinut on taas yhden kirjan verran kukistettu Anja Kuloveden ja Anna-Liisa Niemelän johdolla. Siitäs sait.


Arjesta ja elämästä yleensä, on tullut taistelua kiireen kanssa, painimatsi aikaa vastaan ja loputon aikataulu. Sillä eihän aika lopu! Kiireenkesyttäjä Avain hyvään elämään -kirjassa (2018) todetaan, että kellouden idea on tuottaa harhaa ajan riittämättömyydestä. Kaikki alkaa kiireen määrittelemisellä, sillä täytyyhän meidän tuntea vastustajamme. Kirjasta löytyy työkaluja, joiden avulla omaa kiirettä voi kesyttää. Miltä kuulostaa talo yhdeksällä huoneella, joihin astuessa saat mahdollisuuden tarttua omaan aikaasi, kiireeseesi ja kehittää suhdettasi näihin. Kirjan avulla voit löytää oman tiesi kiirehtijästä kiireenkesyttäjäksi ja tunnistaa omat kiireen aiheuttajasi. Elämän ei pitäisi olla kiirettä eikä tuli takapuolen alla ravaamista. Elämä on hetkiä, missä aika ei ole relevantti.


Kiire koskee työpaikkaa ja työyhteisöä. Miten muutenkaan? Työhän voi perustua aikaan ja loputtomaan kiireeseen. Kiire on jotain yhteistä ja sen takia työyhteisö voi tarttua tähän yhteisenä haasteena. Kirja antaa vinkit, neuvot ja esimerkit keinoista kiireen hallintaan ja yhteistyön voimaan.


Kiire tarttuu! Ei puhuta siitä, mutta hoidellaan se omalta osaltamme, tunnistetaan oma kiirehtijätyylimme ja kesytetään se Anjan ja Anna-Liisan kanssa. Bloggaajan lämmin kirjasuositus jokaiselle, jolla kiirettä pitää.
Marika

bottom of page